6 Haziran 2024 Perşembe STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI
A
a

Azerbaycan Milli Observatoriya Kurumundan SGK’ya Ziyaret


Azerbaycan Milli Observatoriya Kurumundan SGK’ya Ziyaret

Azerbaycan Emek Piyasası ve Sosyal Koruma Sorunları Üzerine Milli Observatoriya Kurumu heyeti, sosyal güvenlik uygulamaları hakkında bilgi almak amacıyla Sosyal Güvenlik Kurumunu (SGK) ziyaret etti. 

SGK Strateji Geliştirme Başkanı Onur Öztürk tarafından karşılanan heyete, SGK Neşet Ertaş Toplantı Salonu’nda, sosyal güvenlik uzmanları ve denetmenleri tarafından kayıt dışı istihdamla mücadele ile ilgili sunum yapıldı. 

Başkan Öztürk toplantının açılışında yaptığı konuşmasında, “Ülkemizde uygulanmakta olan sosyal güvenlik uygulamalarının dünyaya örnek bir seviyede olmasının gururunu yaşıyoruz. Bugün dost ve kardeş ülke Azerbaycan heyetiyle bunu paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Azerbaycan ile yoğun bir şekilde ilerleyen bir sosyal güvenlik sözleşmemiz var.  Bu yoğun ve anlamlı ilişkimizin devam etmesini temenni ediyorum.” dedi.

Azerbaycan Milli Observatoriya Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Elnur Safarli ise görüşmeden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türkiye’nin kayıt dışı istihdam ile mücadelede yaptığı çalışmalarından ve örnek uygulamalarındaki tecrübelerinden faydalanmak istediklerini ifade etti.

Fotoğraf Galerisi
Belgeler